Hoş Geldiniz | 27 Temmuz 2024 Cumartesi

GÜLERÇİN KOLEJİ BİLİM ŞENLİĞİNDE

13 Mayıs 2015 Çarşamba 13:30:57 ÖS 1761 kez okundu.

Ebru Naim Fen Lisesinde  düzenlenen bilim şenliğine 11-Say sınıfı öğrencilerinden Ebru Koç, Ömer Faruk Combaş, Esra Atasoy, 9-A sınıfı öğrencilerinden Furkan Karaoğlu olmak üzere 4 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen gezimiz saat 13:00’da Tekirdağ’a doğru yola çıkılarak başlamış oldu. Fen lisesindeki bilim şenliğinde 6 branş dalında değişik materyallerle öğrenciler tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Biyoloji branşında ilk olarak, aromatik yağlarla küf mantarının oluşumu gözlenmesi deneyi yapıldı. İkinci olarak; pet şişelerin yol açtığı zararlar üzerine öğrenciler tarafından suunumlar gerçekleştirildi. Yöremizde yer alan böcek türleri, 3. stantta dikkat çekerken, DNA’nın 3 boyutlu modeli göze çarptı.
En iliginç stantlardan biri de otomatik çiçek sulamaydı. Hidrolik sistemlerin kullanıldığı dozerlerde günlük yaşamdan örnek sergilerken basit ama gösterişli olan yanardağ patlamaları deneyi, seyircileri kendine bağlamayı başardı. Roket fırlatma maketi, eylemsizlik kanunu maketi öğrencileri aydınlatmanın yanı sıra bu konu hakkında bilgi sahibi olmalarınıda sağladı.
Kimya deneyi yapan öğrenciler, konuya olan hakimiyetleriyle dikkat çekerken izleyen öğrecilerimiz video çekip notlarını aldılar. Matematik’te altın oran, pisikolojide neden selfie? Konuları ve daha neler neler…
Böylelikle hem eğlenceli hem öğretici olan gezimiz saat 17.00 sularında Çerkezköy’e dönüşle son buldu.
Ebru Naim Fen Lisesi  öğrencilerine ve öğretmenlerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunar, birlikte yürüteceğimiz EXPO 2016 projesinde başarılar dileriz.


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ