Hoş Geldiniz | 25 Nisan 2024 Perşembe

DERS ÇALIŞMA PROGRAMI NASIL HAZIRLANIR-ASLI DÜNDAR 6/A SINIFI

28 Kasım 2022 Pazartesi 00:00:00 ÖÖ
245 kez okundu.

1-Kararlı Olun
Ders çalışmak büyük bir motivasyon ister. Kararlı olun derken planı yapıyoruz evet ama yorulduğumuz için ya da sıkıldığımız için erteliyoruz. Eğer güzel bir şekilde ders çalışmak istiyorsanız kararlı olun.
2-Özel Bir Program Hazırlayın
Özgünlük, bir ders programında bulunması önemli bir özelliktir. Hepimiz, ders programımızı kendi hayatımıza göre kurmayı ve kendi isteklerimiz doğrultusunda şekillendirmeliyiz. Programınızı hazırlarken insanlardan tavsiye almanız programınızı hazırlamakta fayda sağlayabilir ancak bire bir aynısını kopyalayamayın. O zaman size özgü bir program olmaktan çıkar. Kendi özgünlüğünüzden taviz vermeyin.
3-Haftalık, Aylık veya Yıllık Planları Deneyin
Ders programları farklı zaman dillimleri içinde kullanabilmekte. Haftalık, aylık ve yıllık. Bu planlardan birini seçip çalışmaya başlayabilir veya üçünü birden tasarlayabilirsiniz. Üçünü birden oluşturmak size daha çok verim sağlar. Aylık ve yıllık planlar daha uzun olduğu için yapmakta zorlanabilirsiniz. Haftalık planları yapmaya alışırsanız yavaş yavaş aylığa aylık programa da alışırsanız yıllık programa da dilerseniz geçiş yapabilirsiniz.
4-Zaman aralıkları
Zaman aralıları iyi bir programın olmazsa olmazıdır. Zaman kullanılmadan yapılan program zaman yönetimi konusunda eksik kalacağı için veriminiz düşecektir. Kendinize bir derse ne kadar çalışabildiğinizi ve en ideal çalışma sürenizin ne olduğunu sormayı deneyin. Ardından belirli saat aralıklarını günlük yaşantınızı da dikkate alarak derslere göre planlayın. Bu saat zamanlarını planlarken uyku düzeninize dikkat edin.
5- Ödül ve Ceza Yöntemleri
Ödül ve ceza yöntemleri derken tabi ki ceza derken bildiğimiz ceza anlamında değil. Ödül yöntemi mesela programınızdaki her şeyi yaptınız veya çözdüğünüz testlerin hepsi doğru çıktı kendinize ufak bir ödül verebilirsiniz. Çikolata yarım saat mola şeklinde olabilir. Ceza yöntemi ise mesela programınızda ki her şeyi tamamlayamadınız ya da testlerinizde çok yanlışınız çıktı kendinize ufak ufak cezalar verebilirsiniz Buna örnek mesela daha fazla test çözebilirsiniz ya da ceza ödevi olarak bir konunun özetini defterinize yazabilirsiniz.
6- Mola
Mutlaka programınızı hazırlarken molaları yazmayı unutmayın.
7-Sorular
Aklınıza takılan soruları tanıdığınız bir kişiye sormaktan çekinmeyin. Veya tavsiye isteyin.
8- Programınıza uymaktan vazgeçmeyin.

                                                                                                                                                             Aslı DÜNDAR
 

ÖĞRENCİ MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ