Hoş Geldiniz | 20 Nisan 2024 Cumartesi

AKDENİZ’İN CENNETİ ANTALYA GEZİMİZ

04 Mayıs 2015 Pazartesi 13:25:06 ÖS 2078 kez okundu.

Akdeniz’i yüksek kayalıklar üzerinde selamlayan Antalya, kıyılarında eşsiz bir turizm cennetine ev sahipliği yapar. Türkiye turizminin başkenti Antalya’dır orası. Sıcacık iklimiyle, pırıl pırıl güneşiyle, olağanüstü doğasıyla, tarihi zenginliği ve kültürel çeşitliliğiyle Bergama Krallığı’nın “Antalela”sı, turizmin anavatanı…
Milli parkları, zengin tarihi kalıntıları ile Akdeniz'in incisi durumundaki Antalya, ilçeleri ve tatil merkezleri ile Türk turizminin en önemli kenti durumundadır. Milattan önce 2000 yılında kurulmaya başlayan kent, sırasıyla birçok medeniyete beşik olmuştur. Sırasıyla Likyalılar, Lidyalılar, Pamfilyalılar, Bergamalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar ve son olarak da Türkiye Cumhuriyeti hâkimiyetinde bulunmuştur.
Gülerçin koleji öğrencileri ile 3 günlük Antalya gezimizde Antalya’yı tarihi ve doğal güzellikleri ile tanıma ve görme imkânını elde ettik. Sırası ile İstanbul, Bilecik, Afyon, Kütahya, Burdur illerinden sonra Antalya’ya ulaşıldı.
Gezimizde Cyrıstal Admiral Resort&Spa hotelimizde konakladık. Gezimiz esnasında Perge antik kenti, Manavgat şelalesi, Düden şelalesi, Antalya yat limanı, Damlataş mağarası, Antalya şehir içi kalıntıları, tarihi evleri, Alanya kalesi gezi alanlarımızdı. Antalya gezimizde Romalılardan kalan tarihi yapıları da inceleme fırsatı elde ettik. Öğrencilerimiz bir yandan Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezerken bir yandan da otelin tadını çıkardı.
Keyifli bir gezi sonrası birçok anı ve fotoğraf biriktirdik. Doyumsuz ve müthiş keyifli zamanlar paylaşıldı, biraz yorulduk ama değdi doğrusu…


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ