Hoş Geldiniz | 27 Eylül 2024 Cuma

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

07 Aralık 2022 Çarşamba 12:48:34 ÖS 345 kez okundu.

“Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir.”
Gülerçin Koleji İlkokul kademesinde de günün anlam ve önemiyle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla program gerçekleştirildi. Programa ilkokul kademesindeki çeşitli sınıflardan öğrencilerimiz görev aldı. Program, 4-A sınıfından Ata ÖZTÜRK ve 3-A sınıfından Eymen YEREBAKAN adlı öğrencilerimizin sunuculuğuyla başladı. Programımızda günün anlam ve önemi ile ilgili yazıyı 4-A sınıfından Alptuğ Ateş Yüzen okudu. Şiirleri ise; 2-A sınıfından Ömer Efe EL (Destek Olun Bize),  Elif Toprak AYDIN (Hayat Herkese Güzel) ve 3-A sınıfından Pınar KARÇAK (Suç Değil Kusur Değil) okudu. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık video gösteriminin ardından 1.sınıf öğrencilerimiz günün anlam ve önemine uygun söylenmiş özlü sözleri okudular. Program Farklılıklarımızla Mutluyuz şarkı dinletimi sonrası sona erdi.
“Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.”
“Herhangi bir günde değil, her zaman yanınızdayız.”

DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ