Hoş Geldiniz | 19 Nisan 2024 Cuma

BİR BAŞKASIN 23 NİSAN

22 Nisan 2015 Çarşamba 13:45:54 ÖS 1852 kez okundu.

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yıl dönümünü ve yüce meclisimizin,  milli egemenliğimizin 95. yılını büyük bir coşkuyla kutladık. Öğrencilerimiz çocuk olmanın tadını doyasıya çıkardı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında hazırlamış olduğumuz tören hoş dakikalar yaşattı.
Bu güzel günün mimarı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Müzik öğretmenimiz Gülben Kıycıoğlu eşliğinde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla kutlama törenimiz başlamıştır.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anaokulu ve ilkokul müdürümüz Sayın Tuğba Zenginal günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, anaokulu Minik Kalpler sınıfını, Halk Oyunları öğretmenimiz Abdullah Coşkun’un önderliğinde hazırlamış olduğu “Karadeniz Yöresi Halk Oyunları” gösterisini sergiledi.
Halk oyunları oynandıktan sonra Anaokulu Uğur Böcekleri sınıfı öğrencilerimizden Zeynep Rüya Esmeray “23 Nisan” adlı şiirini okudu.
Atatürk diyor ki: “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar değerli, önemli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.”
Müzik Öğretmenimiz Gülben Kıycıoğlu’nun hazırlamış olduğu ve ilkokul Müzik Kulübü öğrencilerinin sunduğu ‘Tık dedi, kaynanam geldi.’ adlı  müzikli drama etkinliği canlandırıldı.
Daha sonra Minik Kalpler sınıfımızdan Cem Akburu, minik parmaklarının yeteneğini sergileyerek bizlere harika bir piyano dinletisi sundu.
‘Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur.’
Piyano dinletisinden hemen sonra 1-A sınıfı öğrencilerimizden Arda Türker Anıl “ Dünya Çocuk Bayramı”  adlı şiirini okudu.
Şiirden sonra anaokulu Uğur Böcekleri sınıfı öğrencileri Adıyaman Yöresi’ne ait Halk Oyunu gösterilerini sundular.
Halk oyunlarının ardından okulumuz 4-A sınıfı öğrencilerinde Doğa Akın “23 Nisan Geldi” adlı şiirini bizlere okudu.
Daha sonra 2-A sınıfı öğrencilerimiz İzmir Yöresi’ne ait gösterilerini sundular.
,‘‘Hayatta müzik gerekli değildir. Çünkü hayat müziktir. Eğer söz konusu olan hayat insan hayatı ise müzik mutlaka vardır. Müzik hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir.’’
 Gösteriden sonra ilkokul öğrencilerimizden Hira Ölker ve Harun Atansay’ın kemanı eşliğinde Duru Aykoçlar solo şarkısını bizlere sundu.

Solo şarıkısı dinletisinden sonra anaokulu Parlayan Yıldızlar sınıfı öğrencilerimizden Eylül Naz Varlık “Neşe Doluyor İnsan” adlı şiirini okudu.
Şiirin ardından bugünü hak eden, bugünün küçüğü, yarının büyüğü, geleceğimiz olan anaokulu öğrencilerinden oluşan ve Müzik Öğretmenimiz Gülben KIYCIOĞLU yönetimindeki koro bizlere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu.
    Koronun kulaklarımızın pasını almasından sonra 1-B sınıfı öğrencilerimizden Ahmet Hakan Güngör “23 Nisan” şiirini okudu.
Şiirden sonra  ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu Artvin Yöresi Halk Oyunu sergilendi.
Hemen ardından anaokulu Minik Kalpler sınıfı öğrencisi Selin Minareci piyano dinletisini sundu.
Daha sonra anaokulu Minik Kalpler sınıfı öğrencilerimizden Cem Akburu, “Bizim Bayramımız” adlı şiirini okudu.
Gösterilerin son bulmasıyla birlikte, günün en eğlenceli bölümü olan ve kıyasıya mücadelelerin yaşandığı yarışmalar kısmına geçildi.
Yumurta yarışması, halat çekme yarışması, sandalye kapma yarışması, yoğurt yeme yarışması sırasıyla yapıldı. Çekişmeli ve eğlenceli dakikalar yaşandı. Öğrencilerimiz hoş dakikalar geçirdi.

Bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ