Hoş Geldiniz | 16 Eylül 2024 Pazartesi

SİVİL SAVUNMA TATBİKATI

28 Şubat 2023 Salı 17:03:50 ÖS 275 kez okundu.

Ülkemizde son günlerde yaşanan deprem felaketleri tüm vatandaşlarımızı derinden etkilendi. Ülkemiz coğrafi konumundan ve mevcut fay hatlarının üstünde bulunmasından dolayı, başta deprem olmak üzere maalesef birçok doğal afette müsait. Bugünün teknolojisinde bile doğal afetlerden kaçmanın mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Fakat alacağımız tedbir ve eğitimler ile tüm doğal afetlerden en az zarar ile kurtulmak mümkün. İçişleri Bakanlığımıza bağlı AFAD tüm ülke genelinde her yıl doğal afetler konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına çeşitli eğitimler vermekte. Deprem kuşağında yer alan bir ülkenin vatandaşları olarak bu eğitimlere katılmak bireysel ödevimiz olduğu kadar vatandaşlık görevimizdir.
Okulumuz bünyesinde tüm Anaokulu-İlkokul-Ortaokul-Lise kademelerimizin katımıyla yıl boyunca gerçekleştirmiş olduğumuz afet tatbikatları öğrencilerimizi konu hakkında bilgilendirirken daha hazırlıkla hale getirmemizi sağlıyor. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı boyunca gerek İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla gerekse Milli Eğitim Bakanlığı’nın direktifleri doğrultusunda tüm afetler için öğrencilerimizi hazırlıklı ve bilinçli bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz.
Ülkemiz genelinde şubat ayının her son haftası Sivil Savunma Haftası olarak kutlanır. Sivil Savunma: Düşman saldırılarına karşı halkın can ve mal kaybının en az seviyeye indirilmesi, hayati önem taşıyan her türlü resmi ve özel tesis ve kuruluşların korunması ve faaliyetlerinin devamını sağlayacak iyileştirmenin yapılması, savunma gayretlerinin halk tarafından en yüksek seviyede desteklenmesi ve halkın moralini yüksek tutmak için alınacak her türlü silahsız koruyucu ve kurtarıcı tedbir ve faaliyetleri ihtiva eder.
Bu kapsamda; Gülerçin Kolejinde öğrencilerimin bir doğal afet karşında okulu en hızlı şekilde tahliye edebilmesi için tahliye tatbikatı gerçekleştirdik. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz tatbikatta 1,5 dakikada tüm okulu tahliye ederek, tahliye programımızı tamamladık.  Öğrencilerimize her türlü doğal afette karşı hazırlıklı olmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlattıktan sonra tatbikatımızı sonlandırdık. 

DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ