Hoş Geldiniz | 26 Nisan 2024 Cuma

TAŞ DEVRİNE YOLCULUK

17 Nisan 2015 Cuma 13:44:37 ÖS 1840 kez okundu.

Gülerçin Koleji olarak düzenlediğimiz sosyal etkinlikler kapsamında bu ay, tiyatro etkinliği olarak okulumuzda “ Taş Devri ” adlı müzikli çocuk oyunu ekibi tiyatro gösterisi yaptı. Öğrencilerimizin büyük bir ilgi ve beğeni  ile izlediği tiyatro gösterisinin oyuncu kadrosunu,  profesyonel ve ünlü isimlerden oluşan M.K.M kadrosu oluşturmuştur.
Taş Devri adlı tiyatronun oyuncu kadrosu şu isimlerden oluştu:
Engin Özer , Müge Oruçkaptan, Ender Hereke, Kübra Doğruer, Uğur Dişiaçık, Neslihan Rayman, Yılmaz Ulutaş, Gönül Şahin.
Engin Özer’in  yazıp ve yönettiği  tiyatronun özeti şöyledir : “Yozlaşmış olan dünyamızda maalesef sevgi, saygı, dayanışma yani manevi değerler yok olmuştur. İnsanlar sanal dünyada yaşamaktadırlar. İşte oyunumuzun kahramanı Can artık bu yoz dünyadan sıkılmıştır. Bu sıkıntısını etrafıyla paylaşırken uykuya dalar. Uykusunda kendisini taş devrinde bulur. Oradaki insanların temiz, dürüst, birbirlerine olan sevgi ve saygılı yaşam tarzı ona garip gelir ve kendi dünyasındaki olumsuzlukları orada uygulamaya çalışır. Ama yaptıklarının yanlış olduğunu anlayan Can pişman olur. Ve yanlışlıklarını anlatan bir mektup bırakarak üzgün bir şekilde ülkesine döner. Kardeşinin kendisini uyandırmasıyla kendine gelir. Şaşkın bir şekilde uyanan Can, annesi ve kardeşine Taş Devri’ndeki yaşadıklarını anlatmaya başlar. Canım annem, kardeşi rüyamda Taş Devri’ne gittim ve oradaki insanların birbirine olan saygısını, sevgisini ve dayanışmasını gördüm der. Annesinin de hoşuna gider ve birlikte şöyle bir mesaj verirler.
Biz diyoruz ki günümüzde medeniyet ilerliyor, teknoloji gelişiyor ama bunun paralelinde manevi değerler( sevgi, saygı, dayanışma) bitiyor Keşke bu manevi değerler bitmese de Taş Devri’nde yaşasak.
Öğrencilerimiz, tiyatro gösterisinde hem müzik hem hareketlerle oldukça eğlendiler. Tiyatro sanatçılarının yapmış olduğu Taş Devri insanı taklitleri sayesinde öğrencilerimiz eğlenceli dakikalar yaşadı. Öğrencilerimiz, hoş vakitler geçirirken bazı manevi duygularında önemini anladılar. Güldürürken düşündürür nitelikte olan tiyatro,  öğrencilerimize saygı, sevgi, dayanışma gibi manevi unsurların ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Gelişen teknoloji ile insan ilişkilerinin yozlaştığını dile getiren bu tiyatro öğrencilere değerlerimizi kaybetmememiz gerektiğini bir kez daha hatırlattı.
Hoş ve eğlenceli dakikaların ardından tiyatro sona ererken öğrencilerimiz sahnelenen oyundan şu mesajı aldılar : “ Teknolojinin gelişmesiyle yalnızlaşan insan, bu duruma karşı saygı, sevgi ve dayanışma gibi manevi duygularını asla yitirmemeliler.”
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ