Hoş Geldiniz | 27 Temmuz 2024 Cumartesi

MAVİSEL YENER İLE SÖYLEŞİ

04 Ocak 2019 Cuma 13:18:02 ÖS 799 kez okundu.

Türk edebiyatının güçlü sesi Mavisel Yener 1962'de Ankara'da doğdu. 1984’te Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Çocuk romanı, şiir, öykü, masal, radyo oyunu ve tiyatro gibi değişil türlerde altmışa yakın eser verdi. Çocuk ve gençlik edebiyatı alanında yazılmış pek çok yapıta editör olarak da imza attı. TRT İzmir radyosunda, “Yüreğimizdeki Sesler” ve “Kitap Kurdu” isimli iki radyo programı hazırladı ve sundu. Halen Cumhuriyet gazetesinin kitap ekinde inceleme ve eleştiri yazıları yazan Mavisel Yener’in öykü, masal ve şiirleri ilköğretim ders kitaplarında yer almaktadır. Yazarın A.Akal ve N.Yılmaz ile birlikte yazdığı “Kırmızı Şemsiye” adlı oyunu, 2011‐2012 sezonunda, İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenmektedir.

Pek çok ödüle sahip olan yazarımızın aldığı ödüller: Yaşar Kültür ve Eğitim Vakfı’nın Yazı Ödülü (1978), Yeni Asır gazetesinin İçimizdeki Köşe Yazarları Ödülü (1998), “Evinden Kaçan Masal” ile Tömer Anadili Masal Yarışması Ödülü (1999), “Su Yeşili” öyküsü ile Tömer Anadili 2000’e Öyküler Yarışması Ödülü (2000), “Üşengeç” adlı yapıtıyla BU Yayınevi Çocuk Mizah Öyküleri ödülü (2001), Samim Kocagöz Öykü Birincilik Ödülü (2002), Ömer Seyfettin Öykü Birincilik Ödülü (2002), Kayıp Seslerin İzinde adlı romanıyla BU Yayınevi Çocuk romanı birincilik ödülü (2002), Mavi Zamanlar adlı yapıtıyla Tudem edebiyat yarışması Çocuk Romanı birincilik ödülü (2003), Mavi Ay adlı ortak yapıt ile Çocuk Edebiyatçıları Birliği Yılın Çocuk Şiiri Kitabı Ödülü(2004), İzmir’i Sevenler Platformu’nun, Başarılı ve Mücadeleci Türk Kadını Onur Ödülü (2004), “Ocakçı Gözleri” isimli öyküsüyle Abdullah Baştürk İşçi Öyküleri ödülü (2005), ÇGYD (1994‐2008) arasında, 15 Yılın En İyi Çocuk Şiirleri Kitabı Özel Ödülü( A.Akal’la birlikte) (2009), Çamlaraltı Koleji Cumhuriyet’e Sahip Çıkanlar Büyük Ödülü'dür. (2012)
Türk edebiyatına birbirinden değerli pek çok eser kazandıran yazar, Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji Kariyer ve Sanat Günleri kapsamında kolejimiz öğrencileri ile 03.01.2019 tarihinde bir araya geldi. Öğrencilerimizin keyifli anlar yaşadığı söyleşi esnasında yazarımızın hayat tecrübelerinden, kitaplara karşı yaklaşımından ve daha birçok konuda birbirinden değerli bilgiler paylaşıldı. Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji olarak öğrencilerimize akademik başarının yanında değerler kazandırmayı amaç edinmiş bulunuyoruz, bu doğrultuda Kumbaram etkinliği düzenleyerek öğrencilerimize tüketim topluluğunun içinde para biriktirme alışkanlığı kazandırma ve bu birikimlerini doğru şekilde kullanmayı öğretme amacıyla  “Kumbaram” etkinliği ile biriktirdikleri paraları ile öğrencilerimiz okulumuzda açılan kitap standından dünyanın en kıymetli hazineleri olan kitaplarını alarak yazarımıza imzalattılar. Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji olarak öğrencilerimizle Türk edebiyatının güçlü bir değerini daha tanıştırmanın ve öğrencilerimizin hayat yolculuklarında tecrübeler edindirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji Eğitim Kurumları …
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ