Hoş Geldiniz | 27 Temmuz 2024 Cumartesi

BEDR’İN ASLANLARI 100.YILINDA.

19 Mart 2015 Perşembe 13:33:41 ÖS 1880 kez okundu.

Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin, Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu hep birlikte yaşadık. Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşı’mızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milleti’nin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur.
     Birinci Dünya Savaşı’nı galip bitirmek isteyen ve gemileriyle Çanakkale Boğazını geçip İstanbul’u almak isteyen düşman kuvvetlerine karşı kahraman ordumuz, İngiliz ve Fransız donanmalarına karşı Çanakkale Boğazı’nda aylar boyunca devam eden bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır. Yüzbinlerce askerimiz bu savaşlarda şehit olmuştur.
Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz “100. Yılında Çanakkale” adlı Çanakkale şehitlerimizi anma törenimizin program akışı şöyle oluştu:
•    Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması
•    Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması
•    Şiirler ve sunular
•    Çanakkale Geçilmez adlı oratoryo
•    Çanakkale Tiyatrosu
•    Drama
•    Çanakkale Korosu

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında bir dakikalık saygı duruşu ve ardından Müzik Öğretmenimiz Gülben Kıycıoğlu eşliğinde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla anma törenimiz başladı.
İstiklal Marşı’mızın okunmasından sonra Okul Müdürümüz Sayın Süleyman Sezgin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
Ardından Müdür Yardımcımız Sayın Ömer Kürklü, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri için yazdığı “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini okudu.
Şiirin arkasından Okulumuz Edebiyat Öğretmeni İsmail Hıdıroğlu’nun hazırladığı “100.yıl Anısına Çanakkale” adlı oratoryo gösterisi, Anadolu Lisesi 9/A sınıfı öğrencileri tarafından sahnelendi.
Oratoryodan sonra okulumuz ortaokul 7/ A sınıfı öğrencisi Elif Eylül Adalı,  “ Çanakkale” adlı şiirini okudu.
Şiirin ardından duygusal anların yaşandığı,  okulumuz Türkçe Öğretmeni Simay Esen ve Edebiyat Öğretmeni İsmail Hıdıroğlu’nun hazırladığı; Anadolu Lisesi ve Ortaokul öğrencilerimizin canlandırdığı tiyatro gösterisi sahnelendi.
     Tiyatro gösterisinin ardından okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Uğur Erdoğan’ın hazırlamış olduğu video izlendi.
Videonun izlenmesinden sonra Anadolu Lisesi 9/ A sınıfı öğrencisi Sude Tezeroğulları “ Çanakkale Destanı ” adlı şiirini okudu.
Okulumuz ortaokul 6-A sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Seyit Onbaşı” adlı drama gösterisi sahnelendi.
Drama gösterisinin sahnelenmesinin ardından, Okulumuz Müzik Öğretmeni Gülben Kıycıoğlu’nun hazırladığı “Çanakkale Korosu” ile duygu dolu dakikalar yaşandı.

100. Yılında Çanakkale Şehitlerimizi andığımız ve yoğun bir katılımın gerçekleştiği törenimiz “Çanakkale Korosu” ile sona erdi. Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.
Dünya tarihinin şu sözlerle : Napolyon : “Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler .”
Churchill : "Türkler, Çanakkale’yi zorlayan çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir.”  İngiliz Mareşal Frenç: “Türk askerleri korku bilmez, dünyada yenilgi adında bir kavram tanımaz. Türkler Asya’nın centilmenleridir.” yücelttiği Çanakkale Şehitleri’miz dünyaya bir savaş ve kahramanlık dersi verdiler.
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hafızalara kazınan :“Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!” , “Bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.” ,“Sana dar gelmeyecek makber'i kimler kazsın?”  dizeleri aslında bu savaşın sadece vatan sevgisiyle değil, Allah aşkı ve iman yolunda bir cihat olduğunu da hatırlatır bizlere. Milleti, vatanı ve bayrağı uğruna hayatlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi 100. Yılında bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyoruz…
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ