Hoş Geldiniz | 19 Mart 2024 Salı

MERAKLI BAKIŞLARIMIZ SAHNEDE… PERDE AÇILSIN, OYUN BAŞLASIN!

19 Ocak 2015 Pazartesi 14:10:46 ÖS 2607 kez okundu.

Gülerçin Koleji Okul Öğrenci Kurulu olarak okulun Tiyatro Kulübüne de danışarak İstanbul Devlet Tiyatrosunun “Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?” isimli oyununa gitme kararı aldık. Özel Çerkezköy Gülerçin Ortaokulu ve Özel Çerkezköy Gülerçin Anadolu Lisesi’nden 41 öğrenci ve 5 öğretmenin katılımıyla 18.01.2015 Pazar günü okulda buluşarak saat 9.15’te İstanbul’a gitmek üzere okuldan hareket ettik.

Pazar günü erken saatlerde başlayan gezimizin ilk durağı Mall Of İstanbul’du. Burada öğrenci ve öğretmenler birlikte alışveriş yaptık,  eğlence merkezinde doyasıya eğlendik ve son olarak öğlen yemeklerimizi de yiyerek saat 13.30’da Beykoz’da bulunan Ahmet Mithat Efendi Sahnesi’ne gitmek üzere tekrar otobüse bindik. Fatih Sultan Mehmet köprüsünden karşıya geçerek saat 14.00’te İstanbul’daki son durağımız olan Ahmet Mithat Efendi sahnesine ulaştık. Oyun başlayana kadar kültür merkezinin kafeteryasında heyecanla bekledik. Saatler 15.00’i gösterdiğinde herkes kendileri için ayrılmış koltuklardaki yerini çoktan almıştı ve perde açılmıştı.
“Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?” isimli Muzaffer İzgü tarafından yazılan oyunun yönetmeni Mutlu Güney’di. Oyuncu kadrosu; Hanife Şahin, Hülya Çelik Kalebayır, Ali Ersin Yenar, Ahmet Dizdaroğlu, Mustafa Lebip Gökhan’dan oluşmaktadır. Eşini kaybetmiş ve tüm gayesi gözlerini kapatmadan önce kızını evlendirmek olan bir anne ve hayatın sıradanlığına kendini kaptırmış, mutsuz, umutsuz bir kadının hikâyesi. Ismarlama evliliklerin dayatılmasıyla kendisine karşı daha da hırçın davranan kızıyla annesinin komik öyküsünün anlatıldığı oyun, aynı zamanda “evlilik” meselesinin toplumsal hayattaki yerini de komik bir dille sorgulayıp bu noktadaki çarpıklıkları gözler önüne seriyor.
İki perdelik oyunumuz herkes tarafından oldukça beğeni topladı ve alkışlar eşliğinde son buldu. Perdenin kapanmasının ardından bizler de kültür merkezinden keyifli bir şekilde ayrılarak Çerkezköy’e doğru harekete geçtik. Sabahın erken saatlerinde başlayan yolculuğumuz akşam saatlerinde yine okulumuzun önünde sonlandı.
Gezimize katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ