Hoş Geldiniz | 19 Mayıs 2024 Pazar

BİLGİ YARIŞMASI.

12 Aralık 2014 Cuma 14:51:49 ÖS 2220 kez okundu.

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı, “Bilgi Yarışması” etkinliğimiz okulumuzda gerçekleştirilmiştir. Bilgi yarışmamıza Anadolu Lisesi öğrencilerimiz katılmıştır. Lisemizde öğrenim gören öğrencilerimiz dörtlü gruplar halinde yarıştılar.

1.grubumuz “Tırtıllar” adıyla yarıştı. Bu grupta ,Ayyüce Bilge Çetin , Alperen Kardeş,  Merve Günsünler  ve Ümit Nazlı adlı öğrencilerimiz yer aldı.

2.grubumuz “Kelebekler” adıyla yarıştı. Bu grupta, Ezgi Kırmızıgül, Ömer Faruk Combaş, Yiğit Daya ve Uğur Koç adlı öğrencilerimiz yer aldı.

3.grubumuz “Böcekler” adıyla yarıştı. Bu grupta ,Ceren Şen, Ceren Ercan, Furkan Dal ve Yasemin Kasnak adlı öğrencilerimiz yer aldı.

4.grubumuz “Çiçekler” adıyla yarıştı. Bu grupta , İrem Yavuz, Öykü Akın, Sevim Özses ve Sena Nur Şen adlı öğrencilerimiz yer aldı.

Ortaokul ve lise öğrencilerimizinde izleyici olarak katıldığı bilgi yarışması etkinliğimizin yönetimini ise 11/A sınıfı öğrencimiz Esra Atasoy yaptı. Bilgi yarışması sorularımız ,genel kültür kısmıyla ilgili olup öğrencilerimizin güncel bilgilerini, tarih ve coğrafya bilgilerini ölçmeye yönelik sorulardı.  Bilgi yarışması düzenlememizdeki amacımız çocuklarımızın  bildiklerinin farkına varmasını sağlamak ve  dinleyici olarak katılan öğrencilerimizin bilgi donanımını arttırmaktır.

Bilgi yarışmasında sorulan sorularımızdan bazıları şunlardır:

1-Ülkemizin coğrafi konumu nedir?
2-Osmanlılarda ilk vakanivüs kimdir?
3- Dünyanın en büyük adası hangisidir?
4- 2003 Eurovision  yarışmasını hangi sanatçımız kazanmıştır?
5-İç işleri bakanımızın adı nedir ?

Öğrencilerimizin kıyasıya yarıştığı bilgi yarışmasını , “Böcekler” adıyla yarışan ve Ceren Şen, Ceren Ercan, Furkan Dal ve Yasemin Kasnak adlı öğrencilerimizin yer aldığı grubumuz kazanmıştır. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ