Hoş Geldiniz | 19 Nisan 2024 Cuma

CUMHURİYETİN KURULUŞUNU HAK ETTİĞİ GİBİ KUTLADIK

28 Ekim 2014 Salı 10:58:44 ÖÖ 2121 kez okundu.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümünü coşkuyla kutladık. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devletimiz ve bağımsızlığımız için seve seve canını veren aziz şehitlerimizi andık. Bu şanlı gün okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlanmıştır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk ve  Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık  saygı duruşu ve ardından da Müzik Öğretmenimiz Gülben Kıycıoğlu eşliğinde  İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Okul Müdürümüz Sayın Süleyman Sezgin tarafından günün anlama ve önemini belirten konuşma yapıldı.
Cumhuriyet Bayramı kapsamında ilçemizde düzenlenen satranç turnuvasında İlçe birincisi olan okulumuz 3/A sınıfı öğrencilerinden Ömer Akın Oflazca’ya  Anaokulu/İlkokulu Müderimiz Sayın Tuğba Zenginal tarafından ödülü verildi. İlçe genelinde Düzenlenen ‘’Cumhuriyet’’ konulu şiir yarışmasında İlçe üçüncüsü olan okulumuz 6/B sınıfı öğrencilerinden Ceren Şen’e Ortaokul/Lise Müdürümüz Sayın Süleyman Sezgin tarafından ödülü verildi. Ödüllerin ardından okulumuz 3/A sınıfı öğrencilerinden Ayberk Dengiz GÖRE Cumhuriyet adlı şiiri okudu. Şiirin okunmasının sonra okulumuz 5/B sınıfı öğrencileri, hazırlamış oldukları oratorya gösterisini sundular. Okulumuz 4/A sınıfı öğrencilerinden Ekin Sarp Şatır ve Beril Kartal Cumhuriyet ile ilgili özlü sözleri okudular. Daha sonra okulumuz 9/A sınıfı öğrencilerinden Yasemin Kasnak Ey Türk Gençliği  adlı şiirini okudu. Ardından okulumuz 1/A sınıfı öğrencilerinden Gülnihal AKKAYA  ve  2/A sınıfı öğrencilerinden Duru Aykoçlar ve Doğan Ata İnam  Cumhuriyet   adlı şiirileri  okudular.
İlkokul öğrencilerimizin şiirlerinden sonra okulumuzun 10/A sınıfı öğrencilerinden Furkan Dal Cumhuriyet adlı şiiri okudu. Bilişim ve teknoloji öğretmenimiz Uğur Erdoğan’ın hazırlamış olduğu video gösterimi izlendi. Video gösterimi sırasında okulumuz 12/A öğrencilerinden Ayyüce Bilge ÇETİN tarafından Cumhuriyeti Böyle Kazandık adlı yazı ile şanlı tarihimizi yaşadık. Video gösteriminden sonra okulumuz 1/B sınıfı öğrencilerimizden Tuğra Özsoy  29 Ekim adlı şiirini, 3/B sınıfı öğrencilerinden Hira Ölker   Cumhuriyet adlı şiirini okudu.
Okulumuz 10/A sınıfı öğrencilerinden Merve Günsünler ve 9/A sınıfı öğrencilerinden Ümit Nazlı On Beşinci Yılı Karşılarken adlı şiiri müşterek seslendirdiler. Müzik Öğretmenimiz Gülben Kıycıoğlu’nun yönetiminde okul koromuz gösterilerini sundular.
Cumhuriyet Bayramı kutlama programımız, kutlama etkinliğimize katılan herkese teşekkür edilerek son bulmuştur. NİCE 91. yıllara CUMHURİYET.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ