Hoş Geldiniz | 26 Nisan 2024 Cuma

AVRUPA DİL GÜNÜ.

26 Eylül 2012 Çarşamba 13:54:21 ÖS 2963 kez okundu.

Avrupa Dil günü, okulumuzda Yabancı Diller Bölümü liderliği ile çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır. Bu etkinlikler kapsamında Avrupa Dil Gününün tarihçesini anlatan İngilizce ve Türkçe sunuşun ardından, öğrencilerimiz çeşitli dillere (  İngilizce, Almanca, İtalyanca, İspanyolca Fransızca ) ait kelimelerle arkadaşlarını selamlamışlardır. Panolarımız, öğrencilerimizin hazırladığı Avrupa Dil Gününü anlatan projelerle süslenmiştir. Tarihçe:
Avrupa Dil Günü, Avrupa Konseyi'nin Dil Politikası Bölümü tarafından yapılan Nisan 1997 tarihinde projenin son konferansı sırasında doğmuştur. Üye ülkelerin desteği ile öneri çeşitli organlarca incelenmiş ve Avrupa Komisyonu da katılım için davet edilmiştir.
Ocak 1999 yılında Bakanlar Komitesi 2001 yılını "Avrupa Diller Yılı" olarak ilan etmiş ve Avrupa Birliği Haziran 2000'de bir bildiri ile katılmıştır. Strazburg, Avrupa Konseyinin girişimiyle Avrupa Diller Günü 26 Eylül 2001 yılından bu yana her yıl kutlanmaktadır.
Avrupa çapında Avrupa komisyonunun 47 üye devletinde temsil edilen 800 milyon Avrupalı her yaşta, okul içinde ve okul dışında daha fazla dil öğrenmeye teşvik edilmektedir.  Dil bilimsel çeşitliliğin, kültürler arası daha fazla anlayışa ulaşmada bir etken olduğuna ve kıtamızın zengin kültürel mirasında anahtar rolü olduğuna ikna olan Avrupa Konseyi, tüm Avrupa’da çok dilliliği destekler. 
Günün vesilesiyle, Avrupa'da bir dizi etkinlik düzenlenir: çocuklar için ve çocuklarla yapılan faaliyetler, televizyon ve radyo programları, dil kursları ve konferanslar. Ulusal makamlara ve çeşitli işbirlikçilere etkinlik düzenlemeleri için tam yetki verilir. Ulusal düzeyde düzenlenen faaliyetleri koordine etmek için, Avrupa Konseyi, katılan ülkelerden bu gün için ulusal iletişim kişileri aday göstermelerini istemektedir.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ