Hoş Geldiniz | 26 Nisan 2024 Cuma

BİLGİLER YARIŞTI

11 Aralık 2017 Pazartesi 14:15:37 ÖS 2090 kez okundu.

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ortaokullar arası bilgi yarışması ilçemizde bilgi paylaşımının yaygınlaştırılması, öğrencilerin teşvik edilmesi, öğrencilere yarışma kültürünün kazandırılması ve öğrencilerin sınavlara hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla 6-7-8 Aralık tarihleri arasında Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji tarafından düzenlenmiştir. Final karşılaşmasının 11.12.2017 tarihinde gerçekleştiği yarışma da  Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokul öğrencilerin birlikte hareket etme, zamanı verimli şekilde kullanma ve karar verme becerilerini sınamalarına olanak verecek biçimde hazırlanmıştır. Her biri 4 asil 1 yedek kişiden oluşan takımların yarıştığı yarışmada öğrenciler kıyasıya ter döküp bilgilerini yarıştırdılar. Öğrenci seçimi ilgili okul müdürlüklerine bırakılan bilgi yarışmasında yarışmacı öğrenciler aynı sınıfın aynı şubesinden olabileceği gibi farklı şubelerinden ve farklı sınıf kademelerinden de  seçilebileceklerdi.( 5-6-7-8. sınıflar arasından).  Yapılacak olan Ortaokullar arası bilgi yarışmasına Özel Gülerçin Ortaokulu katılmamıştır. Özel Çerkezköy Gülerçin Ortaokulu tarafından düzenlenmiş olan Ortaokullar arası bilgi yarışması eleme usulüne göre yapılmıştır. Özel Çerkezköy Gülerçin Ortaokulu Çok Amaçlı Konferans Salonunda gerçekleşen yarışma da organizasyonu Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Çerkezköy Gülerçin Ortaokulu Müdürlüğü ortaklaşa gerçekleştirmiştir.

Alfabetik sıraya göre yerleştirilen okullar kura çekimi ile üçerli veya dörderli gruplara ayrıldılar. Bilgi yarışmamızın ikinci turunda oldğu gibi yarışmamızın tüm turlarını okulumuz öğretmenlerinden oluşan jürimiz, Simay ESEN  (Türkçe Bölüm Başkanı), Mehmet Melih ÖZDEN (Fen Bölüm Başkanı), Çiğdem ERDAĞ (Yabancı Diller Bölüm Başkanı), Gözde EROL (Matematik Öğretmeni), Saadet BARITÇI (Sosyal Bilgiler Öğretmeni) ve Tuğba ÇAĞLAYAN (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni) değerlendirdi. Her grupta birinci olan okullardan: Birinci Gruptan Nurullah Narin Ortaokulu ,İkinci Gruptan 75. Yıl Ortaokulu, Üçüncü Gruptan 125. Yıl Ortaokulu final grubuna kalmaya hak kazandılar. Yarışmada “Türkçe”, “Matematik”, “Sosyal Bilgiler”, “Fen ve Teknoloji” , ”İngilizce” “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” olmak üzere toplam 6 dersten soru sorulan öğrencilere her dersten 5, toplamda 30 adet soru soruldu. Kıyasıya yarışan okullar final karşılaşmasında yukarıda belirtilen branşların yanında Genel Kültür soruları ile de karşı karşıya geldiler. Yarışmada çıkan sorular 5,6,7.8, sınıf Milli Eğitim müfredata uygun olarak sorulacak bunun yanı sıra sorular açık uçlu olarak sorulmuş, çoktan seçmeli sorulara yer verilmiştir.
Kıyasıya geçen, öğrencilerin epey ter döktükleri yarışma sonucunda ipi göğüsleyen takım 16 soruya doğru yanıt vererek 160 puan alan Nurullah Narin Ortaokulu olmuştur. İkinci olan 75.Yıl Ortaokulu 150 puan almıştır. Üçüncü olan 125.Yıl Ortaokulu 130 puan almıştır.
Birinci olan Nurullah Narin Ortaokulunun tüm yarışmalarına İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin GÜMÜŞ madalyalarını ve birincilik ödülü olan çeyrek altınlarını vermiştir. İkinci olan 75. Yıl Ortaokulunun tüm yarışmacılarına madalyalarını ve ikincilik ödülü olan gram altınlarını İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Yusuf HAYRİ ve İrfan DANIŞMAZ vermiştir. Üçüncü olan 125. Yıl Ortaokulunun madalyalarını ve üçüncülük ödülü olan yarım gram altınlarını İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah NAİR ve kurucumuz Sait Bülent GÜLERÇİN vermiştir. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Gülerçin Eğitim Kurumları.
       
 

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ