Hoş Geldiniz | 25 Nisan 2024 Perşembe

BİLGİ YARIŞMASINDA İKİNCİ TUR NEFES KESTİ

07 Aralık 2017 Perşembe 13:49:54 ÖS 1962 kez okundu.

Organizasyonunu Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokulları kapsayan bilgi yarışmamızın ikinci turu 07.12.2017 Perşembe günü yapıldı. Bilgi yarışmamızda “Türkçe”, “Matematik”, “Sosyal Bilgiler”, “Fen ve Teknoloji” , ”İngilizce” “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” olmak üzere toplam 6 dersten soru soruldu. Yarışmacılara her dersten 5, toplamda 30 adet soru cevaplandırdı. Yarışmada çıkan sorular 5,6,7.8, sınıf Milli Eğitim müfredata uygun ve açık uçlu soru şeklinde soruldu. Çoktan seçmeli sorulara yarışmamızda yer verilmedi. Yarışmada matematik soruları için 75 saniye, diğer bölüm soruları için 60 saniye süre verildi.
Bilgi yarışmamızın ikinci turunda yarışan okullar ve öğrencileri şöyle oluştu:

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU, ARAS KARAKUŞ 8.SINIF, BERFİN DEMİREL 8.SINIF, YAĞMUR BOZKURT 8.SINIF, ÖYKÜ DURBAK 8.SINIF YEDEK: NAZLI KAÇAK 8.SINIF.

75.YIL ORTAOKULU, EREN BAY 8.SINIF, ELİF İRDEM 8.SINIF, GÖKBERK KARAGÜL 8.SINIF, OSMAN BUĞRA YAZICI 8.SINIF YEDEK: EKİM DENİZ 7.SINIF.

ÖZEL MODERN FEN BİLİMLERİ ORTAOKULU, EMİRHAN MEŞEKIRAN 8.SINIF, DERYA ŞAHİN 8.SINIF, EREN KARTAL 7.SINIF, YILDIRAY TÜRKKAN 6.SINIF YEDEK:  YİĞİTCAN BAŞDAŞ 8.SINIF.

CUMHURİYET ORTAOKULU, ÖĞRENCİLER: FADİME ÇELİK 8.SINIF, MERT ALİ YOLDAŞ 8.SINIF, BEYZANUR SEVİNÇ 7.SINIF, İREM BOLKAŞ 7.SINIF YEDEK: İKBAL ŞENLİK 8.SINIF.

İMAM HATİP ORTAOKULU, BUSE AKSU 8.SINIF, GİZEM KARABULUT 8.SINIF, NİHAT ERKEK 8.SINIF, MUHAMMET ASLAN ŞİRİN 8.SINIF, YEDEK: MELİKE YEKELER 8.SINIF.

Bilgi yarışmamızın birinci turunda olduğu gibi yarışmamızın ikinci turunu da okulumuz öğretmenlerinden oluşan jürimiz, Simay ESEN  (Türkçe Bölüm Başkanı), Mehmet Melih ÖZDEN (Fen Bölüm Başkanı), Çiğdem ERDAĞ (Yabancı Diller Bölüm Başkanı), Gözde EROL (Matematik Öğretmeni), Saadet BARITÇI (Sosyal Bilgiler Öğretmeni) ve Tuğba ÇAĞLAYAN (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni) değerlendirdi.


Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizce, Din Kültürü ve Sosyal Bilgiler dersinden oluşan yarışmamızda Büyükşehir Belediyesi Ortaokulu 90 puan, 75.yıl Ortaokulu 160 puan, Modern Fen Bilimleri Ortaokulu 160 puan, Cumhuriyet Ortaokulu 90 puan ve İmam Hatip Ortaokulu 130 puan almıştır.
Her biri 4 asil 1 yedek kişiden oluşan takımların yarıştığı yarışmada öğrenciler kıyasıya ter döküp bilgilerini yarıştırdılar. Bilgi yarışmasına katılan ortaokullarımızın takımları bilgilerini kıyasıya yarıştırdı. Zaman zaman zorlanan öğrenciler çekişmeli bir bilgi yarışına girdiler. Bilgi yarışmasında bilgi kadar dikkatinde önemini kavradılar.
Heyecan dolu anların ardından jüri sonuçları açıkladı. Fakat bilgi yarışmamızın ikinci turunda 75.yıl Ortaokulu ve Özel Modern Fen bilimleri Ortaokulu 160 puan alarak puan eşitliği durumunu ortaya çıkardılar. Puan eşitliğinden dolayı birincilik için yedek sorulara geçildi. Yedek sorular gruplardan biri yanlış yapana kadar devam etti. Yedek soruların sonunda bilgi yarışmasının ikinci turunun kazananı 75.yıl Ortaokulu oldu. 75.yıl Ortaokulu’nu tebrik ederiz. Katılımından dolayı herkese teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ