Hoş Geldiniz | 10 Mayıs 2024 Cuma

22.04.2019- 26.04.2019 TARİHLERİ ARASINDA 139 SOFYA ZAHARİİ KRUSHA OKULU VE GÜLERÇİN KOLEJİ ARASINDA GERÇEKLEŞEN ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI BÜYÜK İLGİ UYANDIRDI

30 Nisan 2019 Salı 13:49:46 ÖS 923 kez okundu.

Bulgaristan – Türkiye Arasında  ‘’Kültürlerin Buluşması’’ konulu proje dolayısıyla Bulgaristan’dan Gülerçin Koleji’nde misafir öğrenci ve öğretmenleri ağırlamak üzere öğrenci değişim programı hazırlandı. Bulgaristan’ın Sofya 139  Zaharii Krusha Okuluyla gerçekleştirilen bu projeyle gerek kültürel,  gerekse yabancı dil gelişimi anlamında öğrenci ve öğretmenlere büyük katkı sağladı.  Misafir öğrenciler  5 gün süresince gönüllü ev sahibi velilerin evlerinde Gülerçin Koleji öğrencileri ile birlikte konakladılar.
İlk olarak misafir öğrenciler ve ev sahibi öğrencilerin tanıştırılması sağlandıktan sonra öğrenciler ev sahibi aileler ile keyifli vakit geçirdiler. Gülerçin Koleji Kurucusu Sayın Sait Bülent Gülerçin , Okulu müdürü Sayın Ömer KÜRKLÜ, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Çiğdem ERDAĞ ve Bulgaristan’dan gelen heyet birlikte bir akşam yemeğinde, ülkeler arası eğitim farklılıkları, yenilikler ve gelecek seneler için projeler hakkında konuşularak bilgi alışverişinde bulunuldu.
Tarihimiz ve Kültürümüz için oldukça  önemli olan 23 Nisan Ulusal Bağımsızlık Ve Çocuk Bayramı kapsamında yapılan ilçe programına katılıp, Türk kültürü ve tarihi değerleri hakkında kültürel değerler paylaşıldı
Program kapsamında Misafirler için düzenlenmiş olan İstanbul Gezisi gerçekleştirildi. Kültürel ve tarihi değerlerin aktarımı konusunda oldukça faydalı olan İstanbul Gezisi ile tarihimize ve kültürümüze nasıl sahip çıkıldığı gösterildi. İstanbul Gezisi kapsamında Adalar ve boğaz turu panoramik gezi gerçekleştirildi.
Okul Müdürü Sayın Ömer KÜRKLÜ, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Çiğdem ERDAĞ, Misafir öğretmen Reni Avramova, misafir öğrenciler ile Türk öğrenciler İlçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nü  ziyaret ederek ilçe hakkındaki görüşlerini, yapılan değişim programının faydalarını dile getirip bu program için katkı sağlayan herkese teşekkürlerini ilettiler. 
Görsel Sanatlar Öğretmeni Caner KIYCIOĞLU eşliğinde misafirler öğrencilerle birlikte sanat etkinliği yapıldı.
Son olarak , misafir öğrenci ve öğretmenler Bulgaristan’a dönmek üzere okula  geldiler. Okul Müdürü Sayın Ömer KÜRKLÜ tarafından misafirlere hediye takdimi gerçekleştirildikten sonra vedalaşarak ayrıldılar. Program süresince sıkı bağlar kuran öğrenciler ayrılırken oldukça duygusal anlar yaşadılar. Türk aile yapısını, birliğini, beraberliğini kaldıkları ailelerde gören misafir öğrenciler, kendilerini aileden bir parça olarak gördüklerini ve bundan memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.
Öğrenci Değişim Programında , başta Okul Kurucumuz Sayın Sait Bülent Gülerçin, değerli eşi Sayın Deniz GÜLERÇİN, Okul Müdürümüz Sayın Ömer Kürklü, Ortaokul Müdür Yardımcımız  Sayın Mehmet TÜRKMEN, Anadolu Lise Müdür yardımcımız Sayın Özlem KÜÇÜKKISA, İlkokul ve Anaokulu Müdür yardımcımız Sayın SİBEL DENKTAŞ, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Çiğdem ERDAĞ, Almanca Öğretmenimiz Gözde Karakoç, İngilizce Öğretmenimiz Merve Köroğlu ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize , ev sahibi öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ