Hoş Geldiniz | 29 Mart 2024 Cuma

7. SINIFLARIMIZ LİSELERİNİ KEŞFEDİYOR

26 Nisan 2017 Çarşamba 13:34:01 ÖS 1201 kez okundu.

25 Nisan Salı günü 7. Sınıf öğrencileri ve 3 öğretmenimiz eşliğinde öğrencilerimizin bir üst öğrenim kurumu olan Ortaöğretim kurumlarını daha iyi tanımaları amacıyla Edirne’ye gezi düzenlendi. Edirne’deki ilk durağımız Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi idi. Resim ve müzik bölümlerinin bulunduğu lisede öncelikle Resim Bölümü atölyeleri ve sergi salonları gezildi. Bu atölyelerde özgün resim sanatı ve desen resim hakkında bilgi verildi. Ardından da Müzik Bölümü gezildi. Sanatsal ve kültürel kokunun iç içe olduğu bu okul öğrencilerimizin bakış açılarını da değiştirdi. Her bölümü en ince ayrıntısına kadar göstermeye özen gösteren ilgililer sayesinde öğrencilerimiz lise hakkındaki her şeyi gözlemleyerek öğrenme fırsatı buldu. Bu liseye girebilmek için Teog puanı yanı sıra mülakat olduğunu belirten öğretmenlerimiz ufak bir mülakat sınavı örneği de öğrencilerimize gösterdiler.
Bir diğer durağımız ise Karaağaç’ta bulunan Süleyman Demirel Fen Lisesi idi. Geçtiğimiz dönemden de öğrencilerimizin bulunduğu lisede bizleri eski öğrencilerimizden olan Emre ÇOLAK, Almira Şevval ERDENİZ, Ece Minel BURSALI ve Okulun Müdür Yardımcısı karşıladılar. Kendi okulumuzdan da öğrencilerimizin bulunduğu kurumun tanıtımı eski öğrencilerimiz tarafından yapılarak öğrencilerimizin okul hakkında daha güvenilir bilgi edinmesi sağlandı. Merkeze geçerken Karaağaç’ta bulunan Meriç Nehri kıyısındaki kafelerden birinde mola verildi ve manzara eşliğinde çaylarımızı yudumlamayı da ihmal etmedik.
Öğlen vaktinin gelmesiyle birlikte sonraki durağımız ise Tarihi Ciğerci Bahri Bey oldu. Edirne’ye has lezzetlerden biri olan yemek ardından Osmanlı Macunlarımızla birlikte sonraki durağımıza doğru harekete geçtik.
Son okulumuz olan Edirne Sosyal Bilimler Lisesi’nde Rehber Öğretmen tarafından karşılanarak öncelikle konferans salonunda bilgilendirme yapıldı. Ardından Edirne’nin en eski yapılarından biri olan ve tarihi özellikleri bulunan okul ve bahçesinin gezilmesi tamamlandı.
Sonrasındaki durağımız ise Mimar Sinan’ın Ustalık Eseri olarak nitelendirdiği Selimiye Camisinin Arastasını gezme fırsatı bulduk. Son olarak Edirne’nin meşhur lezzetlerinden biri olan kurabiyelerimizi de alarak gezimizi sonlandırdık.
Bu gezi ile üç farklı lise türünü görme fırsatı elde edilmiş oldu. Ayrıca Edirne’nin tarihi güzelliklerini görme ve lezzetlerini tatma fırsatı bulundu. Gezimize katılıp bizlere eşlik eden öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Ayrıca bizleri tüm misafirperverlikleriyle karşılayan ilgililere de teşekkürlerimizi sunarız.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ