Hoş Geldiniz | 20 Eylül 2024 Cuma

ÇOCUKLARDA YARATICIĞI ARTIRMANIN 7 YOLU

ANIL EMRULLAH OK (Sınıf Öğretmeni) 19 Nisan 2019 Cuma 05:57:23 ÖÖ
754 kez okundu.

3-6 yaş arası çocukların yaratıcılıklarını desteklemek için öneriler…
1. Temizlik konusunu abartmayın. Boya yapmasına, çamurla oynamasına, bahçede yuvarlanmasına izin verin. 2. Çok fazla kurallar içerisinde yetişen çocuklar sınırlar dışında düşünmeyi beceremezler. Gereksiz sınırlamalar yapmayın.
3. Yaptığı işlerde sayıya değil, niteliğe odaklanın. Örneğin kaç resim yaptığına değil, o resme ne kadar emek harcadığına ve o resimle ilgili başarısına odaklanın.
4. Çocuğunuzun farklı olmasına izin verin. Resmi bir davete terlikle gitmek isterse, ona engel olmayın.
5. Tehlikeli olmamak şartıyla belli bir ölçüde dağınıklığa izin verin (deney yapma, suyla oynama, köpükle oynama, eve kovayla kar alma vb.).
6. Sanat çalışmaları yapabileceği bir alan yaratın.
7. Sıkılmalarından korkmayın. Sıkıntı yaratıcılığın tetiklenmesine olanak sunar.
HER YAŞTA YARATICILIK
Yaratıcılığın yaş ilerledikçe zorlaştığı bir gerçek. Ama yine de bırakın yaratıcılığınız yaptıklarınızdan beslensin. Nasıl mı? Duşta şarkı söyleyin, müzik dinleyin, siz de bilgisayardan mümkün olduğunca uzak durun, mola verin, eğlenin, dinlenin, çay kahve için, yeni yerlere gidin, yeni insanlar tanıyın. Ama en önemlisi fikirlerinizi not almak için yanınızda defter kalem taşıyın. Zaman zaman da olsa kuralları ihlal edin ve risk alın. Bir Çin atasözü “kimse boğulma ihtimalinden dolayı yemek yemeyi bırakmaz” der. Otomatik olarak aldığımız ne çok risk var hayatımızda bir düşünün. Sonra farklı riskleri olabildiğince kucaklayın. Hata yapmaktan korkmayın ve asla pes etmeyin. Yaratıcılık öğrenilemez ancak uygun koşullar oluşturulduğunda geliştirilebilir.
 


ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ