Hoş Geldiniz | 14 Ağustos 2024 Çarşamba

WILLIAM SHAKESPEARE

SİMGE ÖZÇELİK (İngilizce Öğretmeni) 29 Mart 2019 Cuma 06:57:38 ÖÖ
603 kez okundu.

William Shakespeare, 1564 yılında İngiltere’nin Stratfort bölgesinde John Shakespeare’in üç oğlundan biri olarak dünyaya gelmiştir. İngiltere’de çiftçi ve maddi durumu iyi bir ailenin oğlu olan Shakespeare, eğitim dili Latince olan bir okulda eğitim görmüş ve bu okul dönemi sayesinde de Roma edebiyatı klasikleri ile tanışarak üniversite eğitimi almadan hayatına ve eserlerine yön vermiştir. Shakespeare 18 yaşında, kendisinden 8 yaş büyük olan Anne Hathaway ile evlenerek Susanna, Hamnet ve Judith olarak üç çocuk sahibi olmuştur.
Dünyada şair ve tiyatro yazarı olarak seçkin bir yere sahip olan Shakespeare, İngiltere’de en büyük şair ve tiyatro yazarı ünvanına kavuşmuştur. Şair bununla birlikte İngiltere’nin “ulusal ozanı” kabul edilir. Bıraktığı eserleri sayesinde bugünki ününe kavuşmuş olan şair, yapıtları ürettiği dönemde bu üne kavuşamamıştır. Yaptığı evlilik sonrasında Londra’ya göç eden Shakespeare, burada aktör ve oyun yazarı olarak yaşamını sürdürerek o dönemde hatırı sayılır bir üne kavuşmuştur. Şair, toplamda 38 oyun ve 154 sone ile birlikte gerisinde birkaç hikaye ve birçok şiiri de bırakmıştır.
 “Venus ve Adonis” ve “The Rape of Lucrece” gibi iki öyküsel şiir yazan Shakespeare, “Romeo ve Juliet”, “Othello”, “Macbeth”, “Hamlet” gibi yapıtları ile önemli bir gelir elde etmiştir. Şair, elde ettiği gelirlerini emlak alanında değerlendirerek emlak zenginleri arasına girmeyi başararak 1610 yılında Stratfort’a geri dönmüştür. Ölmeden önceki son dönemlerini doğduğu yer olan Stratfort’ta geçiren şair, 23 Nisan 1616 yılında vefat etmiştir.
 


ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ