Hoş Geldiniz | 20 Eylül 2024 Cuma

DİSKALKULİ NEDİR?

GÖZDE EROL (Matematik Öğretmeni) 20 Şubat 2019 Çarşamba 05:33:25 ÖÖ
562 kez okundu.

Diskalkuli matematik öğrenme güçlüğüdür. Öğrenme bozukluğunun özel bir parçasıdır. Bu durumda öğrencinizin nörolojik bir problemi olmamalıdır. Öğrencinin zeka seviyesi normalin altında veya üstünde olmamalıdır.
Matematik güçlüğü yaşayan çocuklar erken yaşta ayırt edilip, bu konuda uzman kişilere yönlendirirse matematik dersi kabus olmaktan çıkacaktır. Bu sorunu yaşayan öğrenciler matematik problemlerinde hangi işlemi yapacaklarına karar veremez. Dört işlemde sıkıntı yaşarlar ve eldeleri akıllarında tutamazlar, sayıları dağınık yazarak basamakları alt alta yazamazlar. Sayı, zaman, uzaklık ve para gibi kavramlarda sıkıntı yaşayabilirler.
Diskalkuli bir hastalık değildir. Herhangi bir ilaç kullanımı gerektirmez. Ancak bu duruma psikolojik rahatsızlıklar da eklendiyse mutlaka bir uzamana gidilmelidir. Diskalkulinin çözümünde en etkili yöntem özel öğretimdir. Her şeyden önemlisi bu bilgilere çocuğa farkındalık yaratılarak başarısızlık sebebinin kendisi olmadığı ve bu durumu aşabileceği aşılanmalıdır.
 


ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ