Hoş Geldiniz | 29 Eylül 2024 Pazar

İNTERNETLE YAŞAM

GÖZDE KARAKOÇ (Almanca Öğretmeni) 10 Aralık 2018 Pazartesi 05:55:55 ÖÖ
610 kez okundu.

Çağımızın en büyük nimetlerinden biri internet. Öyle ki büyükten küçüğe herkesin elinde akıllı telefonlar ve tabletler. Kalabalık bir ortamda etrafımıza baktığımızda çoğu kişinin ki bazen herkesin telefona konsantre olduğunu görüyoruz. Biz de onlardan biriyiz. Bilinçli ya da bilinçsiz kaptırıyoruz kendimizi gerek oyunlara gerek sosyal medyaya. Ancak bunun yanında birçoğumuz da şikâyetçiyiz. “Herkesin elinde telefonlar, sohbet etmez olduk” gibi yorumlar yapıp yakınıyoruz. Ya da çocuklarsa söz konusu, özellikle bebeklerde, eline tableti tutuşturup o anlamadan yediriyoruz yemeğini. Açıklamamız da “-Ne yapayım başka türlü yemiyor!” şeklinde oluyor çoğu zaman. Ancak bunu kabul etsek de etmesek de artık hayatımızdan çıkaramayacağımız bir gerçek internet. Her konuda artık bir bilene, büyüklerimize danışmak yerine internete giriveriyoruz hemen. İşte asıl olması gereken internetin bizi ele geçirdiği değil, bizim kendi irademizle bilinçli kullanım sağlamamız ve çocuklarımızı da bu yönde bilinçlendirmemiz. 
Elbette ki bilmediğimiz bir konu hakkında başka birini eğitemeyiz. Bu sebeple güvenilir kurumlardan ya da mecralardan konu hakkında detaylı bilgi edinmeli ve ailemizi bilinçli internet kullanımı ile ilgili yönlendirmeliyiz. Söz yeterli olmuyor elbette, davranışlarımızla da örnek olmalıyız.
Örneğin çocuğunuzun internet başında geçirdiği zamanı makul ölçülerde sınırlandırabiliriz. Ya da kullandığı zamanı nasıl daha verimli geçirebileceğini anlatabilirsiniz. Böylece Olası sağlık sorunlarının da - psikolojik veya fiziksel-  önüne geçmiş olursunuz. Bilmelisiniz ki internetin bağımlılık yapan bir tarafı da var ve bağımlılık çocuğunuzun sosyal ilişkilerinde sorunlar yaşamasına sebep olan ciddi bir sorun. Böyle bir sorunu yaşamamak için çocuğunuzu; dışarıya çıkmak, arkadaşlarıyla oyun oynamak, bir bitki yetiştirmek, bir hayvan beslemek, spor yapmak, kitap okumak, kardeşleriyle vakit geçirmek gibi farklı alternatiflere yönlendirebilirsiniz.
 


ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ