Hoş Geldiniz | 30 Eylül 2024 Pazartesi

SORUMLULUKLARIMIZI ZAMANINDA YERİNE GETİRELİM

SİMAY ESEN (Türkçe Öğretmeni) 16 Kasım 2018 Cuma 06:34:59 ÖÖ
576 kez okundu.

Evet, sizlere bu yazımda sorumluluklarımızı yerine zamanında getirmenin öneminden bahsedeceğim. Sorumluluk, kişinin kendi davranışlarını veya kendi yetki alanına giren herhangi bir olayın sonuçlarını üstlenmesi olarak TDK de karşımıza çıkmaktadır. Kişinin yaradılış gereği hayata karşı bir sorumluluğu vardır. Ve bizlerinde bunları bilerek bu yolda yürümemiz gerekmektedir. Öğrencinin öğretmene, öğretmenin müdüre, müdürün de üstüne karşı bir sorumluluğu vardır. Yani bu hayat zincirinde herkesin mutlaka sorumlu olduğu konular, yerler, durumlar mutlaka vardır.
Tabi sorumluluklarımız var. Fakat biz bunları zamanında mı yerine getiriyoruz, zamanında yerine getirmesek ne olur ki gibi ifadeler aslında bizlerin tembellik denen hastalık ile mücadele ettiğimizi gösterir ya da bencillik kavramının doğduğunu görebiliriz. Bir kişinin kendi üzerine düşen görevini yerine getirmemesi diğer kişilerin yükünün artmasına, kişilerin daha çok enerji tüketmelerine sebep olabilir.
Örneğin kendi odamızı toplamak bizim sorumluluğumuzdadır. Annenizin ve babanızın çalıştığı düşünün, işten yorgun argın geliyorlar ve siz de günlerce kendi sorumluluğunuzda olan odanızı toplamamışsınız, darmadağınık olan odanızı toplamakta güç geliyor. Sonuç ne olur siz sorumluluğunuzu yerine getirmeyeceğiniz süre zarfınca o oda iyice dağılacak ve sonunda toplayan kişi aileniz olacak. Bu neyi gösterir sizin işten kaçtığınızı, yorgun olan ailenize kendi işinizi yaptırmanın vermiş olduğu bencillik ve sorumluluk duygunuzun gelişmemiş olduğunu göstermektedir.
Bunun içindir ki herkes görev ve sorumluluklarını iyi bilmeli, zamanında sorumlu olduğu şeyleri yapmalı ki halledilmesi zor olan sonuçlar doğurmasın. Sorumluluk duygunuzu kaybetmemeniz dileği ile…
 


ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ