Hoş Geldiniz | 30 Eylül 2024 Pazartesi

BEYNİMİZİ GÜÇLENDİRELİM

GÖZDE EROL (Matematik Öğretmeni) 12 Kasım 2018 Pazartesi 07:22:27 ÖÖ
572 kez okundu.

Unutkanlıktan şikayet ediyor, zihinsel fonksiyonlarınızın zayıfladığını düşünüyorsanız bunun tek suçlusu yaşlanma değil. Yüksek ihtimalle beyninize gerekli önemi vermiyorsunuz. Aşağıdaki önerilerden bazıları işinize yarayabilir… 1.    Fiziksel egzersiz beynin büyümesini sağlar
Egzersiz sinir kavşaklarının sayısını artırır, böylece beyinde daha fazla irtibat noktası yaratır ve yeni hücreler oluşmasına katkıda bulunur. Kalp-damar sağlığının iyi olması aynı zamanda beyninize daha fazla oksijen gitmesi ve zararlı toksinlerin daha hızlı atılması anlamına da gelir. Egzersizinizi dışarda yapmak daha da faydalı çünkü böylelikle bir de güneşten ek D vitamini alma gibi bir avantajınız var.
2.    Hareket halindeyken ezberleme tekniği
Bahçe işleri fiziksel olduğu kadar zihinsel olarak da çok yararlı ve size düşünme imkânı da veriyor. Araştırmalarla kanıtlanmış ve aktörlerin uzun zamandır kullandığı bir tekniktir. Bir metni hareket halindeyken ezberlemeye çalışırsanız, bilgi zihninizde çok daha kalıcı olabiliyor.
3.    Doğru beslenmenin hayati önemi
Sağlıklı kafa için sağlıklı bağırsaklar gerekli. Yediklerimizin ortalama beşte birini şeker oluşturuyor ve enerjinin doğrudan beyne gitmesi, beynin işleyişini tamamen glikoz düzeyine bağlı kılıyor. Eğer şeker tüketiminizi kontrol edemezseniz, zihniniz çok daha karışık olacaktır. İnsanın bağırsaklarında beyinle bağlantılı ortalama yüz trilyonu aşkın mikrop bulunuyor. Bunların dengesi beynin sağlığı için hayati önem taşıyor. Bağırsaklara bu yüzden sık sık “ikinci beyin” denir.
4.    Her şeyden uzaklaşmanın sırrı
Dinlenme zihnin bazı işlevlerini yerine getirebilmesi için şart. Biraz stres, insanın acil durumlara tepki gösterme refleksini koruması açısından gerekli. Fakat uzun süren endişe ve yüksek düzeyde stres beyinde tam tersine, zehir etkisi yapıyor. Bu nedenle zaman zaman, deyim yerindeyse şalteri indirip, beynin bu kısmını dinlendirmek çok önemli ve bunu yaptığınızda aslında beynin farklı bir bölgesini çalıştırmış oluyorsunuz.
 


ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ