Hoş Geldiniz | 26 Nisan 2024 Cuma

SON KALE ÇANAKKALE 104. YILINDA ANILDI

19 Mart 2019 Salı 13:00:57 ÖS 627 kez okundu.

Çanakkale zaferinin 104. yıldönümü sebebiyle 18.03.2019 tarihinde okulumuzda, “Çanakkale Savaşı Şehitlerini Anma Töreni ” yapıldı.

ÇANAKKALE SAVAŞI DEMEK
Çanakkale, bir yaşam öyküsüdür. Çanakkale bir diriliş destanıdır. Çanakkale imkâna karşı imanın zaferidir. Çanakkale bir hilal uğruna nice güneşlerin battığı yerdir. Çanakkale, Mustafa Kemal Paşa’dır. Çanakkale, Seyit Onbaşı’dır.

Çanakkale, Kınalı Ali’dir. Çanakkale, Yarbay Hasan Bey’dir. Çanakkale, 57.Alay’dır. Çanakkale, Yahya Çavuş’tur. Çanakkale, on beşlilerdir. Çanakkale, bir milletin kaderinin dönüm noktasıdır. Çanakkale, bir devrin kutlu hikâyesidir.

BİR HİLAL UĞRUNA
Ne güneşler batmıştı Çanakkale’de. Ne ömürler verilmişti bir hilal uğruna ya rab! Ne hayaller gömülmüştü toprağa Çanakkale’de. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muazzam şiiri olan  “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirinde dediği gibi:
“Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! ”

ÇANAKKELE ŞEHİTLERİMİZE BENZERSİZ BİR TÖREN YAPTIK
Çanakkale zaferinin 104. yıldönümü sebebiyle Çanakkale’de şehit olmuş atalarımızı anmak, onlara olan vefa borcumuzu ödemek ve milli bilinci ve tarih şuuru yerinde öğrenciler yetiştirmek için okulumuzda “Çanakkale Savaşı Şehitlerini Anma Töreni ” yapıldı.
Anma törenimiz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve ardından Müzik öğretmenimiz Gülben KIYCIOĞLU eşliğinde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.
İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından okul müdürümüz Sayın Ömer KÜRKLÜ, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından  Çanakkale video gösterimi yapıldı.
Okulumuz müzik öğretmenimiz Gülben KIYCIOĞLU’nin hazırladığı ortaokul öğrencilerinin seslendirdiği  “ÇANAKKALE KOROSU” eşsiz bir müzik dinletisi yaptı.  Bu güzel dinletinin ardından okulumuz 8 A sınıfı öğrencisi İlke KURŞUN “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okudu.
Türkçe Bölüm Başkanı Simay ESEN, Türkçe Öğretmeni Erkan EVREN; Edebiyat Öğretmelerimiz İsmail HIDIROĞLU ve Metin OFOĞLU’ nun hazırladığı,  Anadolu Lisesi ve Ortaokul öğrencilerimizin canlandıracağı “BİR DESTANDIR ÇANAKKALE”  adlı tiyatro sahnelendi.
Başta değerli öğretmenlerimiz Simay ESEN, Erkan EVREN, İsmail HIDIROĞLU ve Metin OFOĞLU olmak üzere törende emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

Gülerçin Eğitim Kurumları
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ