Hoş Geldiniz | 29 Nisan 2024 Pazartesi

AKIL VE ZEKÂ OYUNLARININ ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDEKİ ÖNEMİ

GİZEM ESİN (Sınıf Öğretmeni) 23 Eylül 2019 Pazartesi 00:00:00 ÖÖ
1651 kez okundu.

Her aile çocuğunun iyi bir eğitim almasını ister. Okulda yapılan çalışmaların yanında okul dışında da yapılabilecek çeşitli aktiviteler çocukların gelişimini destekleyecektir.
Çocuklarının mevcut kapasitesini ortaya çıkarmak isteyen ve farklı becerilerini geliştirmek isteyen ebeveynler çocuğun yaş grubuna uygun akıl ve zeka oyunlarından rahatlıkla faydalanabilirler. Bu sayede çocuklar hem bireysel, hem kendi akranlarıyla hem de aile ile birlikte grup halinde kaliteli zaman geçirme imkanı bulacaklardır.
Akıl ve zeka oyunları çocuklara her zaman daha etkin bir çalışma yöntemi sunmaktadır. Bireysel oynanan oyunlarda kendini tanıma fırsatı bulur, akranlarıyla birlikte kendisini değerlendirmeyi öğrenir. Böylece kendisini nasıl geliştirmesini gerektiğini anlar,  kendi sınırlarını ve kendisini kontrol etmeyi öğrenir.
Akıl ve zeka oyunları oynayan çocukların araştırmacı ve meraklı olduğu gözlemlenmiştir. Sorgulayıcı bir tavır içinde olmaya başlayan çocuk, yeteneklerini ve yaratıcılığını geliştirmek için araştırmayı seven bir birey haline gelmektedir.
Eğitimi destekleyen ve yetenek geliştirici özellikleri ile dikkat çeken zeka oyunları, problem çözme, analitik düşünme, neden sonuç ilişkisi becerileri, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme, olasılık hesaplama, planlı hareket etme, çözüm üretme ve çok yönlü düşünme becerilerini geliştirici niteliğe sahiptir. Ebeveynlerde çocuklarıyla birlikte oyunlara katılarak var olan yeteneklerini geliştirebilir, çocuklarıyla daha kaliteli zaman geçirebilirler.
Ebeveynlerin, çocuklarının yapamadığı ya da kendisini akranlarıyla değerlendirdiği durumlarda onların çabalayarak daha iyiye ulaşabilecekleri konusunda yüreklendirmeleri oldukça önemlidir.
 

ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ