Hoş Geldiniz | 27 Temmuz 2024 Cumartesi

BULGARİSTAN ZİYARETÇİLERİ YURDA DÖNDÜ

22 Aralık 2015 Salı 14:28:28 ÖS 1463 kez okundu.

Gülerçin Koleji’nin farklı kültürler arasında köprü kurmak amacıyla gerçekleştirdiği öğrenci değişim projesinin bu yıl ki temsilcileri farklı sınıflardan katılan 11 öğrenciydi.  İngilizce öğretmenimiz Esra Ocak’la birlikte 14 Aralık 2015 tarihinde Bulgaristan’ın Sofya şehrine seyahat eden öğrencilerimiz eğitici ve eğlenceli dopdolu bir hafta geçirdi. 
Pazartesi akşamı saat 4 sularında 139 Zaharii Krusha Okuluna varan grubumuzu, sabırsızlıkla bekleyen bir grup Bulgar öğrenci, onların aileleri ve öğretmenleri karşıladı. Heyecanla misafir olacakları ailelerle tanışan öğrencilerimiz bu kısa tanışma merasiminden sonra kalacakları evlere gitti. Öğretmenimizse Bulgaria Restaurant’ta düzenlenen Sofya’daki tüm okul müdürlerinin katıldığı bir yemeğe davetliydi. Salı sabahı her iki ülkenin Milli Marşının söylenmesiyle güne başlandı. Gün, Alexander Nevsky Katedrali, Museiko müzesi ve Ivan Vasov Ulusal Tiyatrosunu ziyaretiyle devam etti. Vitosha dağı eteklerinde yenen öğle yemeğinin ardından öğrencilerimiz okula geri döndü ve Bulgar öğrencilerle birlikte İngilizce dersine katıldı. Akşam okulda öğrencilerimiz için hazırlanmış bir Noel kutlaması vardı. Bu muhteşem kutlamanın sonrasında ise öğrencilerimiz yine misafir edildikleri evlere gitti. Çarşamba günü Vitanovtsy kasabasına bir kültür evi ziyareti yapıldı. Eski geleneklerin canlandırıldığı ve yeni nesillere tanıtıldığı bu kültür evinde öğrencilerimiz çeşitli aktivitelere katıldı. Günün devamında Sofya’da bir başka okulda düzenlenen konser etkinliğine katılan öğrencilerimiz konser sonrasında evlerine gitti. Perşembe günü ilk durak Bulgaristan Başkanlığı idi. Burada başkanlık makamını ziyaret eden öğrencilerimiz Rotonda Kilisesini de inceleme fırsatı buldu. Ulusal Tarih Müzesi öğrencilerimizin her katını merakla dolaştığı bolca fotoğraf çekme imkânı bulduğu neredeyse en etkileyici ziyaret yeriydi. Bu ziyareti öğrencilerimizin kendilerini evlerinde hissettiği Türk Büyükelçiliği ziyareti izledi. Günün sonunda Amerikan İngiliz Akademisi’nin hazırladığı Snow White isimli tiyatro gösterisine katılan öğrencilerimiz, gösteri sonunda kurucumuz Sayın Bülent Gülerçin’in önderliğinde hazırlanan “Horizons” isimli kitabın tanıtımını yapma fırsatı da buldu. Cuma günü biraz dinlenme ve alışveriş günüydü. Öğrencilerimiz aileleri ve arkadaşları için Sofya’daki çeşitli alışveriş merkezlerini gezdiler ve en özel en anlamlı hediyeleri seçmeye çalıştılar. Cumartesi gününü misafir oldukları ailelerle geçiren grubumuz, Pazar sabahı saat 8’de 139 Zaharii Krusha Okulundan duygu yüklü bir veda ile ayrıldı. Akşam 6 sularında Gülerçin Kolejine varan öğrencilerimizi bir hafta boyunca onları özlemle bekleyen sevgili aileleri karşıladı.
Ortak konuşma dilinin İngilizce olduğu bu öğrenci değişimi projesinde, öğrencilerimiz 1 hafta boyunca İngilizce pratik yapma imkânı bulurken eş zamanlı olarak bambaşka bir kültürle tanışma fırsatı da elde etmiş oldu. Bunların yanı sıra bu kısa ziyaretin dolaylı olarak öğrencilerimizin kişilik gelişimlerine de katkıda bulunduğu gözlemlenebilir artılardandı.


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ