Hoş Geldiniz | 27 Nisan 2024 Cumartesi

VİDEO KONFERANS NEDİR?

SERHAN SERİNOĞLU (Bilgisayar Öğretmeni) 28 Eylül 2020 Pazartesi 07:41:59 ÖÖ
488 kez okundu.

Ses kartınız, mikrofonunuz, Web kameranız varsa bazı programlarla Internet üzerinden sesli ve görüntülü görüşme yapabilirsiniz. (Tabii Web kameranız yoksa aynı programlarla sadece sesli görüşme yapabilirsiniz). Bu tür yazılımlara genelde video konferans yazılımı adı verilir. Sadece sesli görüşme sunanlar ise "telephony" programı olarak anılır.


Birçok video konferans yazılımı vardır. Bu yazılımlar aynı zamanda Web kamerasına sahipseniz görüntülü iletişime de izin verir. Görüntülü ve sesli konferans için özel sunuculara o an bağlı olan kişilerden iletişim talebinde bulunabileceğiniz gibi konferans yazılım programının listesini kullanarak, arkadaşlarınızın modem numaralarını veya IP adreslerini arayarak doğrudan sesli ve görüntülü iletişime geçebilirsiniz. Aynı zamanda video konferans programları metin tabanlı sohbet, uygulama paylaşımı, whiteboard (bir resim ekranı üzerinde çizim) gibi özelliklere de sahip olabilirler.

Bu programlar farklı bağlantı seçenekleri sunarlar; örneğin kullandığınız yazılımı destekleyen bir sunucu üzerinden o an sunucuya bağlı herkesi görüp istediğinizle sesli/görüntülü haberleşme talep edebilirsiniz. Veya arkadaşınız o an Internet'e bağlıysa ve IP numarasını size bildirebiliyorsa, IP numarası üzerinden de doğrudan iletişime geçebilirsiniz. (Tabii kullandığınız yazılım bunu destekliyor ise)
Serhan SERİNOĞLU (BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ)

 


ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ