Hoş Geldiniz | 18 Mayıs 2024 Cumartesi

SADECE RESULULLAH’TA VAR OLAN 6 TEMEL KEMALİ ÖZELLİK

ZEYNEP ÖZAY (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni) 01 Ekim 2021 Cuma 11:16:46 ÖÖ
1122 kez okundu.

Allah yaratmış olduğu kulları arasından seçtiği ve onları vahiy ile şereflendirerek emir ve yasaklarını insanlara ulaştırmak amacıyla görevlendirdiği elçiye PEYGAMBER denir. Rabbim asırlar boyunca her kavme ve topluluğa doğru olana çağırmak amacıyla peygamberler göndermiş ve yaratmış olduğu beşeri kendisine iman etmeye çağırmıştır. Peygamberlik makamı şan, şöhret, mal ve mülk ile elde edilen bir makam değil, yalnızca Allah tarafından nasip edilen bir makamdır. Allah tarafından görevlendirmiş olduğu her bir peygambere de bu zorlu yolda kendilerine kolaylık sağlamak amacıyla bazı sıfatlar ve özellikler vermiştir. Bunlar; FETANET(akıllı ve zeki olmaları), İSMET(günah işlemekten sakınmaları), TEBLİĞ(Allahtan aldıkları vahiyleri insanlara üzerlerinde oynama yapmadan eksiksiz olduğu gibi aktarmaları), EMANET(güvenilir olmaları), SIDK(yalan söylememeleri)tır.
Aynı şekilde son peygamberimiz olan Hz. Muhammed (s.a.v.) efendimizde de bu sıfatlar mevcut olmakla birlikte rabbim tarafından kendisine diğer peygamberlere verilmemiş yalnızca ona ait olan 6 temel özellik verilmiştir. Çünkü Resulullah Rabbimizinde bildirdiği üzere âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Bilinen bu özellikler şunlardır:
1) Hz. Muhammed’e (sav)  yeryüzü hazinelerinin anahtarları verilmiştir. Yeryüzünde var olan her türlü rızık, o rızkın dayandığı ilahi isim, anahtarları elinde tutan Peygamberimizin (sav) emrinden verir.
2) Hz. Peygamber’e yeryüzündeki her şeyin bilgisi verilmiştir. Buna CEVAMİÜL-KELİM denir.
3) Hz. Peygamber tüm insanlara gönderilmiş ümmi bir peygamberdir. Bununla beraber ümmetinin bir kısmı iman eder fakat bir kısmı iman etmez. Fakat bu onları ümmet olmaktan çıkarmaz.
4) Hz. Peygamber Allah’ın kudreti ve mucizesi ile bir aylık mesafeden düşmanlarına korku salmakla desteklenmiştir. Onun karşısına çıkan bütün düşmanların kalbinde bu korku vardır. Ancak bu korku aslında, karşı tarafın yanlış bir iş yapmalarını engellemesi bakımından bir rahmettir.
5) Önceki peygamberlere helal kılınmayan ganimetler peygamber efendimize helal kılınmıştır.
6) Allah onun için yeryüzünü temizlemiş, bütün yeryüzünü mescit yapmıştır. Hz. Peygamber (sav) ve ümmeti her nerede namaz vaktine erişirlerse, namazlarını orada eda ederler. Buna göre bütün dünya Allah’ın evi olur.
 

ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ