Hoş Geldiniz | 09 Mayıs 2024 Perşembe

ORADA BİR GALAKSİ VAR UZAKTA

DERYA PELVAN (Sosyal Bilgiler Öğretmeni) 30 Kasım 2022 Çarşamba 00:00:37 ÖÖ
266 kez okundu.

Dünya’ya en uzak galaksi "HD1" olabilir. Gökbilimciler, Dünya'dan 13,5 milyar ışık yılı uzaklıkta gözlemledikleri "HD1" adı verilen galaksinin bugüne kadar keşfedilen en uzak galaksi olabileceğini belirtti.
Dünya’ya en uzak galaksinin bulunmuş olabileceği belirtildi. Gökbilimciler, Dünya'dan 13,5 milyar ışık yılı uzaklıkta gözlemledikleri galaksinin bugüne kadar keşfedilen en uzak galaksi olabileceğini bildirdi. Bilim insanları, Dünya'dan yaklaşık 13,5 milyar ışık yılı uzakta keşfettikleri galaksiye "HD1" adını verdi.
Galaksinin yapısına ilişkin değerlendirmede bulunan Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden astrofizikçi Fabio Pacucci, “Bu kadar uzaktaki bir varlığın doğasıyla ilgili soruları yanıtlamak zor olabilir.” ifadesini kullandı.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA), dünyanın en büyük ve en gelişmiş uzay teleskobu olan James Webb Uzay Teleskobu'ndan (JWST) yeni görüntüler paylaştı. Hizalama aşaması tamamlanan teleskobun gönderdiği yeni görüntülerde, tek bir yıldızın görüntüsü ile birlikte JWST'den bir "selfie" var.
James Webb Uzay Teleskobu, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından 25 Aralık'ta uzaya gönderilmişti. James Webb Teleskobu, uzay araştırmalarında bir kilometre taşını temsil etmesiyle birçok kişinin dikkatini çekmişti. Zira, bu teleskop dünyanın en büyük ve en gelişmiş uzay teleskobu olarak tarihe geçmişti. Daha önce çeşitli fotoğrafları Dünya'ya ulaştıran teleskop, şimdi ise yeni fotoğraflar gönderdi. NASA ise hizalama aşamasının tamamlandığını kaydetti.
 

ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ