Hoş Geldiniz | 26 Nisan 2024 Cuma

BİR HİLAL UĞRUNA

25 Aralık 2014 Perşembe 14:56:53 ÖS 2016 kez okundu.

Türk ulusunun milli ve manevi duygularını Türkçenin billur süzgecinden geçirerek haykıran büyük Türk bülbülü ve ömrü boyunca gerçekleri söylemeyi meslek edinen milli şairimiz  "Sessiz yaşadım kim beni nerden bilecek."  dediği mısralarında, ilk defa yanıldı. Çünkü kendine hizmet edenlere karşı vefa borcunu asla unutmayan Türk milleti onu bilmekte, her geçen zamanda onu daha iyi anlamaktadır.
Ölümünün 78. yıl dönümünde istiklal marşı  şairimiz  Mehmet Akif Ersoy’u  saygı, rahmet ve minnetle andık. Doğruluğu, vefası, cömertliği ve mertliği ile hep sevilip sayılan ve milleti için çırpınan merhum şairimiz Mehmet Akif’i tanımamanın büyük bir eksiklik olduğunu bilerek;  göğsünü kabarta kabarta istiklal marşını dinleyen bir nesil olan öğrencilerimize, o eşsiz marşı yazan şairimizi tanıttık.
Anma törenimiz, okul müdürümüz Sayın Süleyman Sezgin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Konuşmanın ardından Mehmet Akif’in hayatını anlatan video izletildi.
Daha sonra  İstiklal Marşı’mızın yazılışını anlatan video izletildi.
Videoların ardından 6/B sınıfı öğrencilerimizden Sude Ayun, Mehmet Akif Ersoy’a ait  “Çanakkale  Şehitlerine” adlı şiiri okudu. Hemen ardından da  6/B sınıfı öğrencilerimizden Efe Anıl Öztürk, Mehmet Akif Ersoy’a ait “Cenk Türküsü” adlı şiiri okudu. Son olarak milli marşımızın şiir şekliyle okunuşu video sunumuyla izletildi.
Akif  vatanı için her şeyi yapamaya hazır biriydi. Bugün değeri 500 cumhuriyet altını eden ödülü Darülmesai adlı derneğe bağışlarken, sırtında paltosu yoktu. Cebinde de borç aldığı 2 lira vardı. O Fatih’te doğdu, fetih ruhu ile yaşadı.
İstiklal Marşı’yla ilgili olarak, İstiklal Marşı şairimiz şöyle der; “O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için, o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım; o şiir artık benim değil milletin malıdır; benim millete en kıymetli hediyem budur, Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın.
Bizlerde Akif gibi bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırılmamasını diliyoruz. Allah dilimizden İstiklal Marşı' nı, başımızdan bayrağımızı, şehit kanları ile sulanmış kutsal vatanımızdan bizleri mahrum etmesin. Bizlere bu yüce eseri hediye eden Mehmet Akif Ersoy' un ruhu şad olsun.


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ