Hoş Geldiniz | 17 Nisan 2024 Çarşamba

OSMANLI BAŞKENTLERİNİ TANIYORUZ!

03 Kasım 2014 Pazartesi 06:47:41 ÖÖ 2173 kez okundu.

Osmanlı devleti 1299 yılında kurulmuştur ve yaklaşık 622 sene hüküm süren büyük bir devlet haline gelmiştir. Osmanlı devletinin varlığı süresince bu devlete dört önemli şehir başkentlik yapmıştır. Bunlar sırasıyla: Osman Bey döneminde Bilecik (Söğüt-Domaniç),

Orhan Bey döneminde Bursa, Birinci Murat döneminde Edirne ve Fatih Sultan Mehmet döneminde İstanbul’dur.

 

Gülerçin Koleji Sosyal Bilimler Bölümü olarak, öğrenci ve velilerimize yönelik bu tarihi şehirlerimi tanıtmak ve tarih bilinci aşılamak için ‘’Osmanlı Başkentlerini Tanıyoruz’’ isimli geziler planladık. Tarihi gezilerimize ilk olarak 1. Ve 2.başkentlerimiz ile başlıyoruz. 15 Kasım 2014 gecesi 01.00’da okulumuzun önünden hareket ediyoruz. Turumuza ilk olarak Osmanlı döneminde Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Tophane bölgesi ile başlıyoruz. Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerini ziyaret ediyoruz. Ardından Ulu Camii ve Yeşil Türbeyi ziyaret ediyoruz. Daha sonra tarihi ve turistik öneme sahip İpekçiler Çarşısı Koza Hanı geziyoruz. Bursa Kent Müzesi’ni ziyaretimiz sonrasında meşhur Bursa İskender Kebabı yiyerek öğle molamızı veriyoruz. Tarih kokan sokaklarında yürümek üzere Cumalıkızık Köyü’ne doğru yol alıyoruz ve ardından Bursa gezimizi tamamlayıp Bilecik’e doğru ilerliyoruz. Osmanlı Devleti’nin temellerinin atıldığı ilk başkentte rehber eşliğinde anlatımlarla panoramik çevre turu yapıyoruz. Söğüt’te Ertuğrul Gazi Türbesi, Şeyh Edebali Türbesi ve 3 boyutlu Osmanlı Devlet Arması göreceğimiz yerler arasında.
15 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştireceğimiz gezi için başvurularımız başlamıştır. Gezimize velilerimizde katılabilir. Ayrıntılı bilgi için Sosyal Bilimler Bölümüne başvurunuzu yapınız.
İlginiz için teşekkür ediyoruz.


     Mehmet TÜRKMEN                      Saadet BARITÇI                              Tuğba ZENGİNAL
Sosyal Bilgiler Öğretmeni                   Tarih Öğretmeni                      Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ