Hoş Geldiniz | 02 Mayıs 2024 Perşembe

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN KOLEJİ TİYATRO KULÜBÜ ÇALIŞMLARINA DEVAM EDİYOR

20 Ekim 2017 Cuma 13:30:32 ÖS 1621 kez okundu.

Tiyatro kulübünün öncelikli amacı öğrencilerin sanatı tüketen değil üreten bireyler olmalarını sağlamaktır. Tiyatro kulübü, gönüllü olarak tiyatroyu seçen öğrencilerden ve danışman öğretmenden oluşur. Öğrencilerin kendilerini oyun, drama ve tiyatro yoluyla ifade ederek sosyalleşmelerini, iletişim ve yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak birincil amaçtır.  Kulüp bünyesindeki herkes değişik düzeylerde sorumluluk alır ve bu sorumluluklarını yerine getirme alışkanlığı kazanırlar.
           Öğrenciler her hafta düzenli olarak aldıkları tiyatro eğitimiyle,  bedenlerini ve seslerini kullanma becerilerini geliştirecekler, eğlenceli bir atmosfer içinde rol oynamayı, taklit etmeyi, jest ve mimiklerini kullanmayı, yaratıcılıklarını geliştirmeyi, doğaçlama yapmayı, dans etmeyi, doğru ve etkili bir şekilde konuşmayı öğrenirler. Ayrıca masallarla, öykülerle; Türkiye ve dünya edebiyatından klasiklerle ilk tanışmalarını yaşarlar.
Kendini ifade etmenin, toplum önünde konuşmanın ve rol yapmanın en güzel karışımı olan tiyatronun insan gelişimindeki yer ve katkısı yadsınamaz bir gerçek. Topluluğun karşında kendini ifade ederek özgüven örneği göstermek ve yapacağı role kendinden bir şeyler katmak kadar güzel bir duygu var mıdır? Özel Çerkezköy Gülerçin Ortaokulu yıllardır gelenek halinde devam Tiyatro Kulübünde bu yılda öğrencilerini tiyatronun seçkin örnekleri ile tanıştırmaya devam ediyor.  Bu yıl sergilenecek olan tiyatro eserinin heyecanını taşıyan öğrencilerimiz çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.   Emeği geçen öğrencilerimiz: Elif ORDUKAYA, Aybüke DURAK, Mert UZUN, Bartu PEKTAŞ, Burak Enes ŞAHİN, İlkim KUZU, Çınar ÖZTÜRK, İlke KURŞUN, Eylül YEŞİLTOPRAK, Eylül EMİRAL, Nilsu GÜL, Miray ÖZCAN, Havin Elif EYYÜPOĞLU, Burcu ÇELİK, Deren Defne KABAKLAR, Ela Nur ÇAVDAR, Yaren ERYILMAZ, Ayşenur ÖZMAN, Beren KOLUAÇIK’ a emeklerinden ve göstermiş oldukları özveriden dolayı teşekkür ederiz .
Gülerçim Eğitim Kurumları..
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ